31 oktober: KNVB-bekerwedstrijd RKC – PEC Zwolle

Op woensdag 31 oktober jl. was het rond 17.00 uur opvallend druk op het parkeerterrein aan de Sportlaan. De leden van Businessclub Almkerk verzamelden zich bij de poort van het Almkerkse sportcomplex voor een bezoek aan de bekerwedstrijd RKC Waalwijk-PEC Zwolle. Een touringcar van Haars Tours stond klaar om de leden naar Waalwijk te vervoeren. Achter het stuur troffen we Albert Haars aan, eigenaar van Haars Tours en lid van BCA.

Met maar liefst 46 personen reden we richting Waalwijk. Bij het stadion aangekomen wist de lokale steward in eerste instantie niet goed waar hij de grote touringcar moest laten parkeren, maar na contact met een medewerker van RKC bleek dat er al een prima plek was gereserveerd voor de bus. In het stadion werd het gezelschap gastvrij onthaald in de Rabo Lounge door accountmanager Johnny de Vries en directeur Joost de Wit van RKC Waalwijk.

In de Rabo Lounge stonden de horecamedewerkers van RKC klaar met warme en koude broodjes, terwijl de bar uiteraard ook geopend was. Kort voor aanvang van de wedstrijd namen we plaats op de pluche stoelen van het ereterras.

Laurens van Wijk merkte met een knipoog op dat PEC Zwolle wel erg weinig wissels had meegenomen, gezien de grootte van hun ‘dug-out’. Dit bleek echter het hokje van de vierde man te zijn….

Het werd een boeiende wedstrijd, waarin RKC al snel een voorsprong nam. Beide teams scoorden voor rust nog een keer, zodat we de rust in gingen met een stand van 2-1 in het voordeel van de thuisclub. Na rust maakte PEC Zwolle al snel gelijk, waarna de bezoekers het heft in handen namen en uiteindelijk een 2-4 eindstand op het scorebord brachten.

In de loop van de tweede helft was een deel van het gezelschap de Rabo Lounge weer binnen gegaan om nieuwe contacten te leggen. Ondanks dat het daar erg gezellig was, vertrokken we kort na de wedstrijd weer naar Almkerk voor een hapje en een drankje in onze eigen sponsorruimte.

Voordat we De Langstraat uitreden, wilde Albert Haars zijn passagiers wat meer van de streek laten zien. Na deze toegift ging de reis alsnog richting Almkerk waar het nog lang gezellig was.